maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluaaton aattoa

Moikkelis! Pyrin mahdollisimman stressittömään jouluun ja olemaan hössöttämättä turhia. Tänä vuonna ekaa kertaa jätin joulukortitkin lähes lähettämättä, vain lähimmät saivat kortin. Jotkut saivat tekstarin ja jotkut saivat fb-tervehdyksen.

Lahjoja tilasin jo viikkoja sitten Avonilta. Mulla on tapana tehdä käyttökelpoisia tuotekasseja suvulle. Kaikkihan käy suihkussa, pesee käsiään tai hiuksiaan sekä rasvailee itseään. Lisäksi olen jaellut enkeliteetä tai kahvia. Omalle perheelle sitä mitä he toivoivat. Pieniä muistettavia kummilapsia minulla ei enää olekaan.

Joulusiivot tehdään perinteisesti aita matalin-tyylillä. Se tehdään mitä ehditään, viittitään ja jaksetaan tyyliin just 23. päivä. Jos jotain jää tekemättä niin so what. Nytkin on silitysrauta hukassa ja joululiina rutussa. Siivousvastuuta on jaettu lasten ja minun kesken.

Mieheni hoitaa ruokapolitiikan. Ruokakaupoossa ollaan käyty harkitusti ja harkittuina ajankohtina. Kaikki on saatu ja ilman ruuhkia. Uusia lautasia ja aterimia on hankittu muutamat. Lapset leipoivat tänään tortut ja piparit oman makunsa mukaan ja muuta ei tarvitakaan.

Kuusi meille tuotiin sukulaisen toimesta ja se odottaa jalustassa ulkona. Tuodaan sisälle sitkun on hommat saatu siihen malliin. Lapset saavat koristella.

Muutama päivä sitten rentouduin mieheni kanssa Tarja Turusen joulukonsertissa Lapuan tuomiokirkossa.


Leipomiskuva tältä päivältä ja sitten lohensavustusta.

Ja äiti on "stressannut" hirveesti neulomalla elämänsä ensimmäisen kuplasukan! ;)

Eilen olimme helluntaiseurakunnan joulujuhlassa ja huomenna aattona menemme tavalliseen joulukirkkoon. Hiljentyminen on tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti