lauantai 16. huhtikuuta 2016

Laihrutusprojektia

Se oli hiihtoloma kun tuli muksujen kans mässäältyä kaikkea hyvää pizzasta hamppareihin. Käytiin Heses, Raxis, Pancho Villas. Sitten tuli mittari täyteen meikälääsellä. Yks kaks vaan marssiin S-Markettiin ja alootin Nutriletit. En ole eläissäni oikeen dieetillä ollut, mutta koska rakkaani aikoinaan Nutrilett-kuurin veti kuus viikkoo, niin sitä mukaillen päätin minäkin koittaa ainakin sen kuus viikkoo. Tavoitteena ottaa 10% painosta pois.

Aluksi olin säntillisempi ja koin myös vaikeuksia sovittaa kuuria muuttuviin työaikoihin, mutta myöhemmin opin kyllä pelaamaan hyvin ja sallimaan itselle myös herkkuhetkiä. Kaksi vuorokautta kokeilin välillä olla pelkillä pusseilla, mutta koin etten jaksanut vetää normiarkee, joten päätin lopettaa terveydellä leikkimisen ja ottaa maltillisemman linjan.

Päälinjaus on se, että viisi ateriaa päivässä. Jos syön muuta, niin jätän pussin välistä pois. Olen saanut hyviä vinkkejä ystäviltä ja myöskin itse lukenut entistä kiinnostuneempana pakkausselosteita kaupoissa.

Nutrileteistä olen rakkaaltani maistanut kanakeittoa, muttei minuun uppoa ollenkaan nuo suolaisemmat versiot. Olen nauttinut pirtelöitä kolmea eri makua ja niissäkin on suosikkimaku aina vaihdellut, mutta niitä on ollut iisiä juoda. Joskus, tilanteen vaatiessa, olen syönyt Fitness-välipalapatukan.

Pussiruuan lisäksi olen nauttinut omenoita, appelsiinejä, porkkanoita, salaattitiskin salaatteja höystettynä lohella ja/tai kanalla, sokerittomia tai xylitol Sisuja tms. kurkkukarkkeja, purkkaa, tonnikalaa, raejuustoa, rahkaa, vauvanruokia ja sokerittomia mehukeittoja. Yksi todellinen löytö on ollut pizzan, punasipulin ja kermaviilin makuiset ja juustonmakuiset riisikakut. Niitä kun vetää kahvin kanssa tai välipalaksi, niin nälkä siirtyy ja saa tyydytettyä pizzanhimoa.

Nautintopuolesta, niin pääsiäisenä olin metsäretkellä ja söin kaksi paistettua makkaraa. Sen jälkeen olen syönyt kahdesti kaksi makkaraa. Hesburgerissa olen syönyt yhden kanasalaatin, en jaksanut ihan kokonaan. Tyttären tekemiä lihapullia olen syönyt muutaman salaatin kera. Ja kerran kokeilin syödä puolikkaan pizzan. En meinannut jaksaa ja tulin niin täyteen, että kun söin pizzan illalla noin klo 18, niin seuraavan kerran oli nälkä vasta seuraavana päivänä noin klo 13.30. Nyt ei kyllä tee pizzaakaan mieli. Ajattelin kokeilla Hesen pekonihampparia joskus salaatin ja vissyn kanssa. Se on mun suunniteltu herkkuhetki.

Vaikka paino aina pikkuisen jumittaakin kun herkuttelee, niin herkuttelu on myöskin stimuloinut kehoa siten että aina kun olen palannut takas tiukempaan ruotuun, niin paino on romahtanut alaspäin. Ja se on tuntunut loistavalta.

Nyt on 5,5 viikkoa kulunut startista ja paino on tippunut 8,5 kg lisäämättä liikuntaa entisestä. Enää on reilu kilo alkuperäiseen tavoitteeseen. Ja 8 kg siihen, että olisin BMI-indeksien mukaan normaalipainoisen kirjoissa.

Mielipiteeni dieetistä? Huomasin lähes välittömästi, miten paljon ravitsemus vaikuttaa mielialaan, eli olen ollut pääsääntöisesti paremmalla mielellä. Dieetillä olo ei ole ollut minusta ollenkaan vaikeaa, kun päätös syntyi. Olen löytänyt kaupoista uusia hyviä tuotteita ja löydän varmaan jatkossakin. Viimeksi ihastuin karpalokinuski-mehukeittoon, sokerittomaan. Syön säännöllisemmin ja terveellisemmin. Verenpaineeni on kääntynyt laskuun. Uskon, että tästä tuli loppuelämän pysyvämpi elämäntapa. Aion myös herkutella, mutta pääsääntöisesti välttää turhia suupaloja. Sen olen huomannut, että suu kaipaa pureksimista, eli mielellään sinne heittäisi kaikkea turhaa. Se on vain tapa. Kaipaisin myöskin ravintoloihin pienempiä ja terveellisempiä annoksia. Ihmiset suorastaan ajetaan ylensyömään ihan koko rahalla!

Täällä Etelä-Pohjanmaalla on tilastollisesti paljon ylipainoisia, joka altistaa diabetekselle ja verenpaineelle mm. Kirjoitin tarinani kenties innostukseksi ja esimerkiksi muillekin. Se on sitten jokaisen oma asia mitä tuotteita tai millaista laihdutuskuuria käyttää. Jos on riskitekijöitä, niin kannattaa laihduttaa valvotusti. Mutta toivotan tsemppiä kaikille! Eikä kannata masentua mahdollisista sortumisista tai takapakeista, vaan jatkaa vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti