tiistai 27. helmikuuta 2018

Nuukailublogi

Kuten moni on varmaan tästä rivien välistä huomannut, niin olen vuodenvaihteesta lähtien muuttanut elämäntyyliäni. Olen aina ollut tuhlaavainen ja elänyt yli varojeni. Minulla on kaikkea, toki jotain pientä puuttuukin, muttei niin oleellista. Ainut, mitä en ole saavuttanut, on matkustelu. Olen ollut lentokoneessa viimeksi vuonna 1989 ja laivalla 1994. Toinen, mitä haluaisin saavuttaa, on taloudellinen riippumattomuus, ettei olisi siinä oravanpyörässä, että teet töitä, odotat tiliä, maksat laskut ja odotat taas seuraavaa tiliä! Niinhän se monilla on.

Tänään tein oikein paperille laskelmia tuloista ja menoista. Suoraan sanottuna ihmettelin, että miten olen pärjännyt näin hyvin?!? Luvut kertoo jotain ihan muuta mitä käytäntö on. Luvut näyttää siis karummilta kuin mitä käytännössä olen kokenut. Ei siis ole ollut suoranaisesti puutetta mistään. Minusta on siis Joku pitänyt huolen!

Tänään kysyin halvempaa sähköliittymää. Lähdin myös kilpailuttamaan vakuutuksia. Tuntuu, että koko ajan pitää syöttää vakuutusyhtiölle rahaa. En tiedä, vaihdanko, koska pelissä on bonukset ja keskittämisalennukset. Lähinnä minua kipottaa henkivakuutukseni kalleus ja se, kun sen voi maksaa vain kahdesti vuodessa. Sähkönsiirrolle puolestaan ei voi juuri mitään, mutta kulutuslukemiin ja sähkönhintaan voin hivenen vaikuttaa. Sähkön hintavertailu on haastavaa, kun niissäkin on tarjouksia. Mikä on nyt halpa, ei ehkä hetken päästä olekaan. Osassa on kuukausimaksu ja osassa ei. Pitäisi vertailla jatkuvasti.

Puhelinliittymät on yksi viidakko. Kun olet vaihtamassa operaattoria, sinulle tarjotaan sieltä entisestä huomattavasti halvempaa hintaa! Miksei voi olla kuluttajaystävällinen heti kättelyssä?!? Nyt olen sitoutunut ainakin vuodeksi vuorostaan Teliaan, koska se kuuluu parhaiten ja koska sain sieltä pojalleni puhelimen kaupanpäälle.

Niin, tämän päivän säästöpäätöksiin kuuluu seuraavat asiat kilpailutuksien lisäksi. Lopetan Novita-lehden tilauksen ja Ilkka-digilehden tilauksen. Kustannusvaikutus muistaakseni 279 e/vuosi. Seuraavaksi loppuu Netflix-kanavan tilaus, vaikka olen siitä tykännytkin. Kustannusvaikutus noin 120 e/vuosi.

Kun saan nykyiset pienetkin osamaksut maksettua loppuun, niin en osta osissa mitään, jollei ole ihan pakko. Nyt maksan esim. viime kesän juhliin hankittua olohuoneen sohvaa.

Ulkomailta tai muualtakaan netistä en tilaile enää mitään, paitsi jos ihan tosissaan jotain tarviin ja halvalla löydän.

Minulla on esim. vessan peilikaapissa entistä parempi järjestys. Nään milloin joku tuote on loppumassa ja ehdin ostaa ajoissa uuden. En enää osta yli 30 euron Joe Blascon meikkivoidetta, vaikka se pitkässä juoksussa edulliseksi tuleekin, koska se on aina riittänyt minulla melkein vuoden. Muutenkin olen inventoinut meikkejäni, enkä hetkeen tarvitse ripsiväriä enempää, enkä sitäkään juuri nyt!

Pyykinpesu- ja huuhteluaineet minulla on hyvässä järjestyksessä. Siivouskomero pitäisi järjestää, koska ei ole aavistustakaan mitä on liikaa ja mitä liian vähän! Minulla on tapana ostaa varalle. Tarjouksesta tosin.

Suihkugeeliä ja saippuaa on purkkitolkulla, mutta shampoota pitää hankkia.

Vaatteita on, mutta ei ole. Akuuttia tarvetta ei ole, mutta seuraavaksi täytyy hankkia alusvaatteita ja kenties jotkut farkut.

No joo, se siitä. Tänään ostin vihdoin Telian osakkeita. Kyttäsin niitä monta päivää. Telia maksaa osinkoja kahdesti vuodessa. Ekat osinkoni tänä keväänä olivat niin pienet, etteivät olisi riittäneet edes kahveihin huoltoasemalla. Nyt olen päässyt siihen pisteeseen, että puhutaan jo kympeistä. Olen muuten mukana Vauras Nainen-säästökampanjassa. Siinä me tsemppaamme toisiamme säästämään vähintään 20 e/kk koko tämän vuoden ajan!

Olen ajatellut asian silleen, että jos mun tekee mieli ostaa jotain, niin laitan vaikka euron kerrallaan Osuuspankin virtuaaliseen säästöpossuun. Sitkun siellä on esim. 15 e, voin siirtää rahan Nordnetin Superrahastoon kasvamaan korkoa. Siitä ei mene kuluja. Sitkun siellä on koossa sopiva summa, voin halutessani ostaa lisää osakkeita haluamallani summalla.

Google Playsta on myös ladattavissa kehitteillä oleva Säästin-sovellus. Sinne voi syöttää summat vaikka kauppareissulla, jos onnistuu välttämään houkutuksia ja olemaan ostamatta jotain vähemmän tärkeätä. Sovellus laskee sitten pidemmässä juoksussa miten olet säästänyt.

Minä kun kävin mieheni kanssa lauantaina tosiaan Kauhajoella, niin olen ylpeä itsestäni. Ostin vain etukäteen suunnittelemani hiustenhoitosuihkeen 2,18 e. Mieheni maksoi kaiken muun sillä kertaa, koska halusi niin. Minä ostin sitten ruokaa kotipaikkakunnan marketista.

Sunnuntaina en tuhlannut mihkään. Maanantaina vain pakollisiin yrityksen postituksiin ja tänään tiistaina sallittuihin osakkeisiin.

Nyt on hyvä draivi päällä. Nordnetin parin kuukauden tutustumistarjous alkaa olla ohi ja jatkossa kaupankäyntikulut kasvaa. Siksipä pitää miettiä tarkemmin mitä ostaa ja koska.

Mieheni oletti, että kesään mennessä mun innostus on ohi. Itse en usko niin. Vietän viikon loman vuokramökillä, koska se on mun henkireikä. Muutoin on tiukka kuuri päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti