keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Outokumpua ynnä muuta

En muutes muista tarkalleen, mitä olen osakemarkkinoista viimeksi kirjoittanut, mutta sen tiedän, että sen jälkeen Amerikan pörssi romahti, minkä johdosta osakkeet ja rahastot kulkee miinuksella. Onneksi minulla ei ole isoista rahoista kyse. Onneksi olen sillä asenteella, että odotan rauhassa. Onneksi minulla ei ole luottoa sijoittamista varten.

Positiivinen uutinen on se, että olen saamassa muutaman kympin osinkoja tänä keväänä. Se tuntuu kerrassaan mukavalta. Ajattelen nyt, että olen ollut perin tyhmä ryhtyessäni yrittäjäksi tai ostellessani kaikkea turhaa. Sen shoppailuhimon olisi voinut tyydyttää ihan kotona osakkeilla ja rahastoilla. Normaali shoppailu harvemmin tuottaa, mutta nämä viimeksimainitut saattavat poikia joskus jotain. Miksi siis nähdä vaivaa ja myydä mitään oman yrityksen kautta? Otin eilen yhteyttä kirjanpitäjääni ja suunnittelen laittavani yritykseni osalta pillit pussiin tämän vuoden lopulla, mikäli se on verotusteknillisesti mahdollista. Ei minulla enää riitä aikaa eikä mielenkiintoa. On tullut uusia mielenkiinnon kohteita, eikä ne ole tavarassa.

Otsikko Outokumpu kertoo siitä, että olen viimeksi ostanut Outokummun ja Tokmannin osakkeita. Se puolestaan johtuu siitä, että Osuuspankin analyytikot kehoittivat tekemään niin.

Papu Design on laittanut ahkerasti sähköpostia ja jopa nimiluettelon uusista osakkeenomistajista. Nyt sitten tiedän ketkä kaikki yrityksen kanssani omistaa. Hassua.

Niin, ehkä tämä osakkeiden vaaniminen sitten sopiikin mulle. Se tuo pientä jännitystä ja tyydyttää kilpailuviettiäni. Kaikki käy jossain virtuaalimaailmassa, eikä mun tarvitse hakea postista mitään tai pyörittää tavaraa kotona. Jee!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti