tiistai 17. huhtikuuta 2018

Historia toistaa itseään!

Näin se monesti elämässäni on! Vedän kaksi tai kolme kierrosta ympäri samaa kaavaa! Kaikkea en viitsi tässä kertoa, mutta yksi esimerkki tuli nyt ajankohtaisena mieleeni.

Nimittäin opiskeluni. Kaksi vuotta sitten aloitin yrittäjän ammattitutkintoa verkossa. Äitini kuoli ja opinnot jäi kesken.

Nyt aloitin opintoja avoimessa yliopistossa. Isäni kuoli ja kaksi kurssia jäi pahasti vaiheeseen! En vain jaksa, en pysty, kun kumminkin hautajaisjärjestelyt ja suru vaatii veronsa.

Niin että kannattaako minun edes yrittää opiskella mitään?!? Kun olin järjestyksenvalvojakurssilla, joutui äitini välittömästi sairaalaan ja jäi sille reissulle. Kurssit sain sentään käytyä loppuun, vaikka hätä äidistä oli ja kiire kotiin katsomaan.

Nyt minusta tuntuu, että jos aloitan jotain, niin joku kuolee. Suvussa on monta vanhaa kandidaattia, ikä yhdeksänkymmenen molemmin puolin. Joka tapauksessa niitä hautajaisia tulee monet ja se kysyy aikaa ja jaksamista.

Oman alani ammattitaitokin kaipaisi välillä päivittämistä. Ennen olisin ollut kauhean innostunut opiskelemaan, mutta sijaisena tuohon aikaan ei niin vaan koulutuksiin päästykään. Nyt olen vuosia tehnyt yötyötä, jonka työnkuva on tyystin erilainen kuin päivävuorojen. En hoida haavoja, jaa lääkkeitä dosetteihin, hae lääkkeitä tai puuhastele reseptien kanssa, en pistä juuri koskaan mitään jne. Jos joskus satunnaisesti teen jotain, niin koen epävarmuutta. Jos tekisin jotain jatkuvasti, se olisi rutiinia.

Niin, yötyötsydeemassa on myös hankalampi osallistua koulutuksiin. Ne sotkee mun omaa systeemiä. Tai sitten pitäisi uhrata vapaapäiviä niihin. Hyvää ratkaisua ei oikein ole. Siispä en ole enää ollut kovin tyrkylläkään koulutuksiin.

Niin että joo. No, politiikan saralla olen kyllä joutunut pystymettästä oppimaan roppakaupalla uutta ja myöskin olen saanut mielestäni paljon koulutustakin. Kutsuja eri juttuihin on tullut ja olen pyrkinyt aktiivisesti osallistumaan, mutta aina ei pääse. Monta vuotta lukeminen oli minulle vastentahtoista, mutta politiikan jutuista olen jaksanut olla kiinnostunut. Että onko minun paikkani siis siellä ja opintoväyläni omintakeinen? Aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti