maanantai 6. elokuuta 2018

Ajelua meren äärelle

Meille mennyt viikonloppu oli kesän viimeinen yhteinen viikonloppu. Miehelläni alkaa puintikiireet ja itselläni muut kiireet. Niinpä halusimme kruunata kesämme vielä yhdellä pikkureissulla.

Aamulla tuli aika äkkilähtö ja reittisuunnitelmat muuttui, koska mieheni oli unohtanut  insuliinineulat Lapualle. Joimme aamukahvit Alavudella ja söimme puurot Lapualla.

Matka jatkui Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan kautta Kauhajoelle. Kävin hipelöimässä Tapion Lankakaupassa. Ei minulla niin asiaa olisi ollut ja koitin ostaa tarjouslankoja, mut mukava kesämuisto siitäkin tuli.

Matka jatkui Närpiöön, jossa poikkesimme keskustassa ja sitten kasvihuoneravintolassa, Lind's Kök. Paikka ja systeemi oli meille kummallekin uusi. Seisovasta pöydästä sai syödä 19,50 e. Paikka oli melkoisen täynnä. Kehoitin miestäni rohkeasti maistelemaan. Hän oli epäluuloinen jälkiruuaksi tarjotun pannacotankin suhteen. Lopuksi lupasi opetella valmistamaan sitä itse!

Join tuunattua mansikkamehua, jossa oli vaikutteita glögistä. Merilohi oli hyvää. Söin niitä herkkusieniäkin ja ihania vesimeloninpalasia. Jännintä oli mansikat valkosipulilla, ne ikäänkuin täydensivät toisiaan.

Matka jatkui Kaskisiin, tänä kesänä minulla jo toinen kerta. Miehenikin huomasi saman hiljaisuuden. Istuimme jäätelöllä vierasvenesatamassa. Kävelimme lenkin puutaloja ihaillen. Kävimme saaren ainoassa ruokakaupassa. Ajelimme vähän autolla. Joka kolkkaan saarta emme menneet. Kotimatkalla vielä pysähdyimme rantaan. Oli haikeata lähteä pois. Minä kaipaan merta ja tuulta kasvoillani. Myös sitä rauhaa.

Tämäkin oli aivan ihana päivä. Ja kiitän miehestäni, koska hänen kanssaan on suurimmaksi osaksi helppo reissata. Ei tarvitse riidellä turhista asioista, vaan saa keskittyä nauttimaan näkemästään ja kokemastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti